Produkt zawiera aż 33 szczepy bakterii, z 6 różnych gatunków i 19 różnych rodzajów, co pozwala na zasiedlenie wszystkich odcinków jelita oraz zapewnia aktywność bakterii w całym mikrobiomie jelitowym. Jedna kapsułka dostarcza aż 25 miliardów (25x109) jednostek tworzących kolonie oraz została wzbogacona w błonnik (inulinę).
Zdrowy mikrobiom jelitowy wyróżnia się dużą dywersyfikacją gatunkową oraz obecnością niewielkiej ilości mikroorganizmów patogennych. Preparat Mikrobiom-Intercell® został stworzony z myślą o osobach wykazujących wysokie zapotrzebowanie na bakterie jelitowe i wiernie odtwarza tę szczególnie wysoką różnorodność zdrowej mikrobioty.
Zastosowanie kilku innowacyjnych technik podczas produkcji Mikrobiom-Intercell® zaowocowało produktem o wysokiej jakości z gwarancją odporności na czynniki zewnętrzne oraz utrzymanie deklarowanego stężenia do końca okresu przydatności. W preparacie zastosowano m.in.: mikroenkapsulację (zamknięcie pojedynczej kultury bakterii w proteinowej osłonie), ochronny blister oraz ułatwiającą połykanie formę minikapsułki.
na prosty zwrot towaru
certyfikat SSL
płatności on-line
Kiedy warto stosować Mikrobiom-Intercell®?
- Jeśli Twój organizm wykazuje zwiększone zapotrzebowanie na suplementy z żywymi kulturami bakterii.
Dlaczego Mikrobiom-Intercell®?
- Mikrobiom-Intercell® zawiera aż 33 odpowiednio dobrane szczepy żywych kultur bakterii jelitowych, z 6 głównych gatunków i 19 różnych rodzajów, odpowiednio dopasowane do naturalnych warunków panujących w poszczególnych odcinkach jelita.
- Już jedna kapsułka preparatu dostarcza aż 25 mld CFU (jednostek tworzących kolonię) bakterii o dużym zróżnicowaniu gatunkowym.
- W skład preparatu wchodzą odpowiednio skomponowane szczepy bakterii, które odznaczają się wysoką żywotnością, stabilnością oraz naturalną odpornością na działanie kwasu żołądkowego. Jest to możliwe dzięki zastosowaniu miedzy innymi mikroekanpsulacji.
- Mikroenkapsulacja to innowacyjny proces zamknięcia każdej pojedynczej kultury bakterii w proteinowej osłonie, który zapewnia wysoką stabilność, stałe stężenie oraz pełną aktywność kultur bakterii. Wyselekcjonowane bakterie wykazują jednocześnie wyższą wytrzymałość i zdolność do utrzymania się w rejonie ściany jelita, co zostało potwierdzone badaniami naukowymi
- Wyjątkowy skład preparatu uzupełnia wysokiej klasy błonnik – inulina otrzymywana na bazie cykorii.
- Kapsułki zostały umieszczone w specjalnie opracowanym blistrze ochronnym z membraną, co gwarantuje najlepsze zabezpieczenie przed niepożądanymi czynnikami zewnętrznymi.
- Dzięki zastosowaniu wyłącznie naturalnych składników preparat Mikrobiom -Intercell® wyróżnia się wysokim stopniem czystości. To produkt bezglutenowy, nie zawierający białka mleka, laktozy, soi, sztucznych aromatów i barwników, substancji konserwujących i słodzących oraz organizmów modyfikowanych genetycznie (GMO).
MIkrobiom-Intercell® - jak stosować?
- Przyjmuj jedną kapsułkę preparatu 1-2 razy dziennie, w trakcie lub po posiłku.
- Pamiętaj, aby popić kapsułkę wystarczającą ilością wody.
Mikrobiota jelitowa – „narząd” o niezwykle istotnych funkcjach
- Jelito ludzkie to niezwykle złożony ekosystem, który jest zamieszkiwany przez blisko 100 bilionów (1014) bakterii z 100-1200 gatunków. Suma tych mikroskopijnie małych „lokatorów” oraz ich DNA określana jest jako mikrobiom jelitowy.
- Populacja bakterii jelitowych tworzy biomasę od 1,5 do 2,5 kg i wielokrotnie przekracza liczbę komórek własnych organizmu, dlatego naukowcy często traktują mikrobiom jelitowy jako osobny, dodatkowy "narząd".
Jakość i czystość preparatu Mikrobiom-Intercell®
- Mito-Pharma® posiada w swojej ofercie preparaty o najwyższej jakości i czystości, w tym preparaty opracowane oraz wyprodukowane przez firmę Intercell Pharma, które spełniają najwyższe standardy, a ich receptury są odpowiedzią na najnowsze odkrycia naukowe.
- Wszystkie preparaty produkowane przez firmę Intercell Pharma i oferowane przez Mito-Pharma® są zgodne z najwyższymi standardami jakościowymi tj. zgodne z zasadami Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP). Nowoczesne urządzenia oraz kontrole przeprowadzane w trakcie procesu produkcji, np. monitorowanie masy każdej pojedynczej kapsułki, gwarantują przestrzeganie najwyższych standardów jakości. Ścisły nadzór obejmuje niezależne przeprowadzenie każdego etapu procesu produkcyjnego, od wyboru surowców po ich mieszanie i napełnianie, a na końcu pakowanie. Zapewnia to maksymalne bezpieczeństwo produktu oraz stały i spójny skład preparatu.
- Maksymalne bezpieczeństwo procesu produkcji gwarantowane jest na najwyższym poziomie wiedzy naukowej i technologicznej.
Suplement diety
Preparat Mikrobiom-Intercell® uzupełnia florę bakteryjną.
Zawartość opakowania:
90 minikapsułek – 36,9 g
1 minikapsułka – 410 mg
30 minikapsułek - 12,3 g
1 minikapsułka - 410 mg
Składniki:
substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza, Lactobacillus rhamnosus IN-1, inulina, Bifidobakterium longum IN-1, Lactobacillus casei IN-2, Lactobacillus casei IN-1, Lactobacillus acidophilus IN-1, Lactobacillus helveticus IN-1, Lactobacillus acidophilus IN-2, Lactobacillus bulgaricus IN-1, Lactobacillus fermentum IN-1, Lactobacillus reuteri IN-1, Lactococcus lactis IN-1, Propionbacterium freudenreichii IN-2, Streptococcus thermophilus IN-1, Bifidobakterium longum IN-2, Enterococcus faecium IN-1, Lactobacillus brevis IN-1, Lactobacillus salivarius IN-1, Lactobacillus rhamnosus IN-2, Lactobacillus rhamnosus IN-3, Lactobacillus rhamnosus IN-4, Lactobacillus rhamnosus IN-5, skrobia ziemniaczana, Bifidobakterium bifidum IN-1, Lactobacillus helveticus IN-2, Lactobacillus helveticus IN-3, Lactobacillus plantarum IN-1, Bifidobakterium breve IN-1, Bifidobakterium breve IN-2, Bifidobakterium lactis IN-1, Bifidobakterium lactis IN-2, Lactobacillus paracasei IN-1, Lactobacillus paracasei IN-2, Bifidobakterium bifidum IN-2, Lactobacillus plantarum IN-2, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, substancja przeciwzbrylająca: sole magnezowe kwasów tłuszczowych.
Zalecana porcja dzienna: 1-2 dziennie po 1 kapsułce w trakcie lub po posiłku, popijając odpowiednią ilością wody.
Skład zalecanej dziennej porcji:
Substancja | 1 kapsułka | 2 kapsułki |
---|---|---|
Bifidobakterium longum IN-1 | 2,4 x 109 *CFU | 4,8 x 109 *CFU |
Bifidobakterium longum IN-2 | 0,7 x 109 *CFU | 1,4 x 109 *CFU |
Bifidobakterium bifidum IN-1 | 0,6 x 109 *CFU | 1,2 x 109 *CFU |
Bifidobakterium bifidum IN-2 | 0,4 x 109 *CFU | 0,8 x 109 *CFU |
Bifidobakterium breve IN-1 | 0,5 x 109 *CFU | 1,0 x 109 *CFU |
Bifidobakterium breve IN-2 | 0,5 x 109 *CFU | 1,0 x 109 *CFU |
Bifidobakterium lactis IN-1 | 0,5 x 109 *CFU | 1,0 x 109 *CFU |
Bifidobakterium lactis IN-2 | 0,5 x 109 *CFU | 1,0 x 109 *CFU |
Enterococcus faecium IN-1 | 0,7 x 109 *CFU | 1,4 x 109 *CFU |
Lactobacillus acidophilus IN-1 | 1,8 x 109 *CFU | 3,6 x 109 *CFU |
Lactobacillus acidophilus IN-2 | 1,1 x 109 *CFU | 2,2 x 109 *CFU |
Lactobacillus brevis IN-1 | 0,7 x 109 *CFU | 1,4 x 109 *CFU |
Lactobacillus bulgaricus IN-1 | 0,8 x 109 *CFU | 1,6 x 109 *CFU |
Lactobacillus casei IN-1 | 1,9 x 109 *CFU | 3,8 x 109 *CFU |
Lactobacillus casei IN-2 | 1,4 x 109 *CFU | 2,8 x 109 *CFU |
Lactobacillus fermentum IN-1 | 0,8 x 109 *CFU | 1,6 x 109 *CFU |
Lactobacillus helveticus IN-1 | 1,3 x 109 *CFU | 2,6 x 109 *CFU |
Lactobacillus helveticus IN-2 | 0,6 x 109 *CFU | 1,2 x 109 *CFU |
Lactobacillus helveticus IN-3 | 0,6 x 109 *CFU | 1,2 x 109 *CFU |
Lactobacillus paracasei IN-1 | 0,5 x 109 *CFU | 1,0 x 109 *CFU |
Lactobacillus paracasei IN-2 | 0,5 x 109 *CFU | 1,0 x 109 *CFU |
Lactobacillus plantarum IN-1 | 0,6 x 109 *CFU | 1,2 x 109 *CFU |
Lactobacillus plantarum IN-2 | 0,4 x 109 *CFU | 0,8 x 109 *CFU |
Lactobacillus reuteri IN-1 | 0,9 x 109 *CFU | 1,8 x 109 *CFU |
Lactobacillus rhamnosus IN-1 | 2,8 x 109 *CFU | 5,6 x 109 *CFU |
Lactobacillus rhamnosus IN-2 | 0,6 x 109 *CFU | 1,2 x 109 *CFU |
Lactobacillus rhamnosus IN-3 | 0,6 x 109 *CFU | 1,2 x 109 *CFU |
Lactobacillus rhamnosus IN-4 | 0,6 x 109 *CFU | 1,2 x 109 *CFU |
Lactobacillus rhamnosus IN-5 | 0,6 x 109 *CFU | 1,2 x 109 *CFU |
Lactobacillus salivarius IN-1 | 0,7 x 109 *CFU | 1,4 x 109 *CFU |
Lactococcus lactis IN-1 | 0,8 x 109 *CFU | 1,6 x 109 *CFU |
Propionbacterium freudenreichii IN-2 | 0,8 x 109 *CFU | 1,6 x 109 *CFU |
Streptococcus thermophilus IN-1 | 0,8 x 109 *CFU | 1,6 x 109 *CFU |
Inulina | 50 mg | 100 mg |
*CFU – jednostka tworząca kolonię
Całkowita liczba bakterii:
W 1 kapsułce: 25 x 109 jednostek tworzących kolonie bakterii (CFU)
W 2 kapsułkach: 50 x 109 jednostek tworzących kolonie bakterii (CFU)
Zalecane jest przyjmowanie preparatu przez okres przynajmniej dwóch do trzech miesięcy. Mikrobiom-Intercell® może być przyjmowany również przez dłuższy okres.
Kapsułki zostały umieszczone w specjalnym ochronnym blistrze. Ma to na celu zagwarantowanie w okresie jego przechowywania możliwie najlepszej stabilności preparatu, uzyskanej dzięki zastosowanej mikroenkapsulacji. Taki rodzaj opakowania (spośród wszystkich dostępnych rodzajów opakowań) posiada możliwie najwyższą barierę ochronną i umożliwia maksymalną ochronę kultur bakterii przed szkodliwym działaniem tlenu i pary wodnej.
WAŻNE! Aby wyjąć kapsułkę należy przedrzeć folię blistra. Nie należy wyciskać kapsułki przez folię, ponieważ może ulec uszkodzeniu.
Warto przyjmować Mikrobiom-Intercell®równolegle przy antybiotykoterapii, najlepiej 2 godziny po przyjęciu antybiotyku, tak aby nie utracić jego skuteczności.
Kapsułki można otworzyć, bez utraty ich skuteczności, a zawartość rozpuścić w płynie. Należy przestrzegać temperatury pokojowej przygotowanej potrawy lub napoju i spożyć natychmiast po przygotowaniu.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Należy przestrzegać zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia. Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na składniki preparatu.
Warunki przechowywania:
Przechowywać w chłodnym miejscu, nieprzekraczającym 25°C, suchym i niedostępnym dla małych dzieci. Aby utrzymać maksymalne stężenie należy przechowywać w lodówce w temperaturze od 2°C do 8°C. Jest to szczególnie zalecane przy długotrwałym przechowywaniu przez około trzy miesiące. Chronić przed wysoką temperaturą oraz bezpośrednim działaniem słońca.
Najlepiej spożyć przed końcem (miesiąc, rok) / Numer partii: patrz etykieta na spodzie.