Preparat Protein-Intercell® to izolat białka serwatkowego, praktycznie poporcjowany w saszetkach zawierających 20 g protein. Wysokiej jakości biologicznej białko jest bogate w niezbędne i łatwo dostępne aminokwasy.
Suplement diety jest odpowiednim wsparciem w celu zwiększenia i utrzymania masy mięśniowej.1 Pomaga także w utrzymaniu zdrowych kości, co jest szczególnie ważne dla osób w starszym wieku.2-6 Nadaje się również jako bogata w białko i niskokaloryczna przekąska w ramach programu odchudzania czy kontroli masy ciała.7-9
na prosty zwrot towaru
certyfikat SSL
płatności on-line
Kiedy warto stosować białko?
- Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej oraz pomaga w jej utrzymaniu. Suplementacja wspomaga przyrost masy mięśniowej wywołanej treningiem siłowym.1
- Dodatkowe spożycie białka jest czynnikiem ochronnym przed wystąpieniem sarkopenii i przeciwdziała związanej z wiekiem utracie masy mięśniowej.2-4
- Białko pomaga w utrzymaniu zdrowych kości.4-6
- Dieta z naciskiem na białko jest przydatna podczas odchudzania oraz dla osób kontrolujących wagę.7-9
Dlaczego Protein-Intercell®?
-
Zgodnie z twierdzeniem producenta:
- Protein-Intercell® to specjalny produkt zaprojektowany w celu spełnienia specyficznych wymagań mięśni.1-4 Ponadto zawiera leucynę i nadaje się również jako sycąca przekąska o obniżonej kaloryczności.
- Jedna saszetka preparatu zawiera 20 g skoncentrowanego białka serwatkowego, o korzystnej porcji aminokwasów z wysoką zawartością waliny, leucyny i izoleucyny (BCAA).
- Białko posiada wysoką jakość biologiczną, którą potwierdza wartość PDCASS - indeks aminokwasowy dla jakości i użyteczności białek, wynoszący: 100 %.
- Produkt bezglutenowy, wyprodukowany bez GMO. Bez dodatku cukru i jakichkolwiek substancji słodzących. Smak waniliowy (dodatek naturalnej wanilii Bourbon).
- Uwaga! Suplement diety zawiera składniki mleka i produktów mlecznych, a także śladowe ilości laktozy (0,2 g/saszetkę). Niska zawartość laktozy nie ma znaczenia dietetycznego, produkt jest zatem odpowiedni również dla osób z nietolerancją laktozy.
Protein-Intercell® - jak stosować?
- 1 saszetkę raz dziennie rozpuścić w ok. 200 ml wody, mleka lub innym niegorącym napoju. Można również dodać do smoothie lub twarogu.
- Przy wsparciu treningu, zaleca się spożywanie po aktywności fizycznej.
- Jako wysokobiałkową i niskokaloryczną przekąskę, stosować 1 saszetkę w zależności od potrzeb, np. jako wieczorny posiłek w połączeniu z odpowiednią ilością warzyw dla uczucia sytości. Suplement diety nadaje się do długotrwałego stosowania.
Białko i aminokwasy - właściwości
- Białka to wysokocząsteczkowe substancje naturalne zbudowane z pojedynczych aminokwasów. Organizm ludzki składa się z ponad 50 000 białek, które pełnią różnorodne funkcje biologiczne, m.in.: są elementem budulcowym i strukturalnym komórek i tkanek oraz głównymi składnikami mięśni szkieletowych.
- BCAA to skrócone łańcuchowe aminokwasy rozgałęzione: leucyna, walina i izoleucyna. Należą do kwasów egzogennych, co oznacza, że muszą być dostarczone wraz z pożywieniem. Są one preferencyjnie wchłaniane przez mięśnie.10
Jakość i czystość preparatu Protein-Intercell®
- Mito-Pharma® oferuje preparaty dbając o ich wysoką jakość oraz czystość, w tym te opracowane oraz wyprodukowane przez Intercell Pharma.
- Wszystkie preparaty produkowane przez firmę Intercell Pharma są zgodne z najwyższymi standardami jakościowymi tj. zgodne z zasadami Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP). Nowoczesne urządzenia oraz kontrole przeprowadzane w trakcie procesu produkcji, np. monitorowanie masy każdej pojedynczej kapsułki, gwarantują przestrzeganie najwyższych standardów jakości. Ścisły nadzór obejmuje niezależne przeprowadzenie każdego etapu procesu produkcyjnego, od wyboru surowców po ich mieszanie i napełnianie, a na końcu pakowanie. Zapewnia to maksymalne bezpieczeństwo produktu oraz stały i spójny skład preparatu.
- Maksymalne bezpieczeństwo procesu produkcji gwarantowane jest na najwyższym poziomie wiedzy naukowej i technologicznej.
1. R. W. Morton, K. T. Murphy, S. R. McKellar, B. J. Schoenfeld, M. Henselmans, E. Helms, A. Aragon, M. C. Devries, L. Banfield, J. W. Krieger, S. M. Phillips, A systematic review, meta-analysis and meta-regression of the effect of protein supplementation on resistance training-induced gains in muscle mass and strength in healthy adults, Br J Sports Med. 2018 Mar;52(6):376-384.
2. D. K. Houston, B. J. Nicklas, J. Ding, T. B. Harris, F. Tylavsky, A. B. Newman, J. S. Lee, N. R. Sahyoun, M. Visser, S. B. Kritchevsky; Health ABC Study, Dietary protein intake is associated with lean mass change in older, community-dwelling adults: the Health, Aging, and Body Composition (Health ABC) Study, Am J Clin Nutr. 2008 Jan;87(1):150-5.
3. R.R. McLean, K. M. Mangano, M. T. Hannan, D. P. Kiel, S. Sahni, Dietary Protein Intake Is Protective Against Loss of Grip Strength Among Older Adults in the Framingham Offspring Cohort, J Gerontol A Biol Sci Med Sci. 2016 Mar;71(3):356-61.
4. M. Isanejad, J. Mursu, J. Sirola, H. Kröger, T. Rikkonen, M. Tuppurainen, A. T. Erkkilä, Association of protein intake with the change of lean mass among elderly women: The Osteoporosis Risk Factor and Prevention - Fracture Prevention Study (OSTPRE-FPS), J Nutr Sci. 2015 Dec 16:4:e41.
5. J.-P. Bonjour, Protein intake and bone health, Int J Vitam Nutr Res. 2011 Mar;81(2-3):134-42.
6. R. Rizzoli, J. C. Stevenson, J. M Bauer, L. J. C. van Loon, S. Walrand, J. A. Kanis, C. Cooper, M.-L. Brandi, A. Diez-Perez, J.-Y. Reginster; ESCEO Task Force, The role of dietary protein and vitamin D in maintaining musculoskeletal health in postmenopausal women: a consensus statement from the European Society for Clinical and Economic Aspects of Osteoporosis and Osteoarthritis (ESCEO), Maturitas 2014 Sep;79(1):122-32.
7. H. J. Leidy, M. Tang, C. L. H. Armstrong, C. B. Martin, W. W. Campbell, The effects of consuming frequent, higher protein meals on appetite and satiety during weight loss in overweight/obese men, Obesity (Silver Spring) 2011 Apr;19(4):818-24.
8. Jia-Yi Dong, Zeng-Li Zhang, Pei-Yu Wang, Li-Qiang Qin, Effects of high-protein diets on body weight, glycaemic control, blood lipids and blood pressure in type 2 diabetes: meta-analysis of randomised controlled trials, Br J Nutr. 2013 Sep 14;110(5):781-9.
9. M. Drummen, E. Dorenbos, A. Vreugdenhil, A. Raben, M. Fogelholm, M. S. Westerterp-Plantenga, T. C. Adam, Long-term effects of increased protein intake after weight loss on intrahepatic lipid content and implications for insulin sensitivity: a preview study, Am J Physiol Endocrinol Metab. 018 Nov 1;315(5):E885-E891.
10. F. Bifari, E. Nisoli, Branched-chain amino acids differently modulate catabolic and anabolic states in mammals: a pharmacological point of view, Br J Pharmacol. 2017 Jun;174(11):1366-1377.
Suplement diety.
Protein-Intercell® zawiera izolat białka serwatkowego.
Zawartość opakowania:
30 saszetek – 693 g
1 saszetka – 23,1 g
Składniki:
Izolat białka serwatkowego, lecytyny, naturalny aromat waniliowy z innymi naturalnymi aromatami.
Zalecana porcja dzienna: Raz dziennie wymieszać 1 saszetkę produktu w 200 ml wody, w nieogrzewanym napoju lub dodać do nieogrzewanego jedzenia.
Skład zalecanej dziennej porcji:
Skład | 1 saszetka | |
---|---|---|
Energia Tłuszcz | 346 kJ/82 kcal 0,2 g | |
Węglowodany, w tym: | 0,2 g | |
- cukier (laktoza) | 0,2 g | |
Białko (proteiny), w tym: | 20 g | |
- niezbędne aminokwasy | 10,9 g | |
- aminokwasy egzogenne, w tym: | 12,9 g | |
- BCAA (walina, leucyna, izoleucyna) | 5,2 g | |
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na składniki preparatu. Produkt nie jest przeznaczony dla dzieci, kobiet w ciąży oraz karmiących.
Warunki przechowywania:
Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w
sposób niedostępny dla małych dzieci, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Najlepiej spożyć przed końcem (miesiąc, rok) / Numer partii: patrz etykieta na spodzie.